Portret van Hendrik Franssens, deken van het Brugse chirurgijnsambacht

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jacob (II) van Oost

Datering

circa 1675 - circa 1713

Periodes

17de eeuw, 18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De identificatie van deze in Dendermonde geboren geneesheer is gebaseerd op het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij. Hendrik Franssens is hier afgebeeld met zijn linkerhand in zijn zij en zijn rechterhand op een schedel. De schedel vormt een verwijzing naar zowel zijn beroep als naar de ijdelheid van het aardse bestaan. De pruik met lange haren wijst…
Lees meer
De identificatie van deze in Dendermonde geboren geneesheer is gebaseerd op het negentiende-eeuwse opschrift op de achterzijde van het schilderij. Hendrik Franssens is hier afgebeeld met zijn linkerhand in zijn zij en zijn rechterhand op een schedel. De schedel vormt een verwijzing naar zowel zijn beroep als naar de ijdelheid van het aardse bestaan. De pruik met lange haren wijst op een datering na 1675. (Naar: H. Vlieghe, Stedelijke Musea Brugge. Catalogus Schilderijen 17de en 18de eeuw, Brugge, 1994, pp. 208-209.)
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jacob (II) van Oost
Type olieverfschildering
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 103 x 80.1 cm
Locatie Gruuthusemuseum
Objectnummer 0000.GRO0180.I
Beschrijving
Onderwerp portretten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.