Willy Finch in het atelier

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (schilder)

Datering

ca. 1880 - ca. 1882

Periode

19de eeuw
Tijdens de jaren 1880 vertoefde James Ensor in zijn thuishaven Oostende vaak in het gezelschap van Alfred William Finch, die, net als Ensor, van Britse afkomst was en in de badstad opgroeide. Hun werk uit deze periode, kort nadat beide jonge kunstenaars de Brusselse academie hadden verlaten, zijn sterk gelijkend in stijl en techniek. Van hun hechte vriendschapsband getuigen de…
Lees meer
Tijdens de jaren 1880 vertoefde James Ensor in zijn thuishaven Oostende vaak in het gezelschap van Alfred William Finch, die, net als Ensor, van Britse afkomst was en in de badstad opgroeide. Hun werk uit deze periode, kort nadat beide jonge kunstenaars de Brusselse academie hadden verlaten, zijn sterk gelijkend in stijl en techniek. Van hun hechte vriendschapsband getuigen de vele getekende en geschilderde portretten die ze van elkaar realiseerden.Willy Finch in het atelier is een expressief realistisch portret, snel uitgevoerd in zware, tachistische verfpartijen. Ensor hanteerde hier het paletmes waarmee hij de pasteuze verfmaterie accentueerde en de onderliggende verflaag in weggeschraapte delen een picturale rol liet spelen. Door het subtiele lichtspel wist Ensor de fysionomie van zijn vriend herkenbaar uit te werken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.