Portret van Lucy Baldouf, de stiefdochter van de kunstenaar

Public Domain

Kunstenaar / maker

Xavier Mellery (schilder)

Datering

ca. 1882

Periode

19de eeuw
Dit schilderij is een vertederende afbeelding en een van de zeldzame getuigen uit Mellerys persoonlijke leven. In het intieme tafereel leunt zijn stiefdochter ontspannen op de vensterbank terwijl ze mijmerend een bos bloemen vasthoudt. De snelle, gevarieerde toetsen in haar kleed verlenen een levendig karakter aan het geheel. De perspectivische verkortingen van de linkerarm en van het gordijn creëren een…
Lees meer
Dit schilderij is een vertederende afbeelding en een van de zeldzame getuigen uit Mellerys persoonlijke leven. In het intieme tafereel leunt zijn stiefdochter ontspannen op de vensterbank terwijl ze mijmerend een bos bloemen vasthoudt. De snelle, gevarieerde toetsen in haar kleed verlenen een levendig karakter aan het geheel. De perspectivische verkortingen van de linkerarm en van het gordijn creëren een gevoel van ruimtelijkheid. Het licht, dat van rechts binnenkomt, brengt een gevarieerd schaduwspel op het kleed en het gezicht van het meisje en omhult haar met een zachte atmosfeer die samen met het ingetogen kleurenpalet, de intimiteit van het tafereel beklemtoont.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.