Zelfportret

Public Domain

Kunstenaar / maker

Josse Sébastien Van den Abeele (schilder)

Datering

ca. 1830

Periode

19de eeuw
De meeste kunstwerken van Josse Sébastien Van den Abeele verwijzen naar zijn dertienjarig verblijf in Italië. Toen hij in 1823 in Rome aankwam was hij amper vijfentwintig jaar. De jonge kunstenaar beeldt zichzelf hier af tijdens een van zijn bezoeken aan antieke ruïnes in het Italiaanse landschap. Zijn schetsboek rust op een antieke sarcofaag. In Rome werd hij beïnvloed door…
Lees meer
De meeste kunstwerken van Josse Sébastien Van den Abeele verwijzen naar zijn dertienjarig verblijf in Italië. Toen hij in 1823 in Rome aankwam was hij amper vijfentwintig jaar. De jonge kunstenaar beeldt zichzelf hier af tijdens een van zijn bezoeken aan antieke ruïnes in het Italiaanse landschap. Zijn schetsboek rust op een antieke sarcofaag. In Rome werd hij beïnvloed door de Duitse kunstenaarskolonie de Nazareners. De duidelijke contouren en de heldere compositie verwijzen naar hun voorbeeld. Zijn werk vertegenwoordigt echter een meer toegankelijke, pittoreske vorm van het neoclassicisme. In 1838 keerde hij terug naar zijn geboortestad Gent waar hij tot 1844 les gaf aan de academie.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Josse Sébastien Van den Abeele VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorieën schilderingen AAT, Decretaal beschermd topstuk
Materialen
olieverf op doek, gekleefd op paneel
olieverf , doek , paneel
Afmetingen 81.1 x 56.6 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1963-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.