Ruiters aan de voet van de Chiffa-rots

Public Domain

Kunstenaar / maker

Eugène Fromentin (schilder)

Periode

19de eeuw
In 1846 reisde Eugène Fromentin voor het eerst naar Algerije. Gedurende deze reis en de talrijk daaropvolgende reizen hield hij dagboeknotities bij en maakte hij er tekeningen, studies en schilderijen. Deze impressies leren ons de kunstenaar kennen als een verfijnde oriëntalist, gespecialiseerd in landschappen, jachttaferelen en voorstellingen uit het leven van de Arabieren. Werken als Leeuwenjacht en Ruiters aan de…
Lees meer
In 1846 reisde Eugène Fromentin voor het eerst naar Algerije. Gedurende deze reis en de talrijk daaropvolgende reizen hield hij dagboeknotities bij en maakte hij er tekeningen, studies en schilderijen. Deze impressies leren ons de kunstenaar kennen als een verfijnde oriëntalist, gespecialiseerd in landschappen, jachttaferelen en voorstellingen uit het leven van de Arabieren. Werken als Leeuwenjacht en Ruiters aan de voet van de Chiffa-rots getuigen van een uitgesproken interesse van de kunstenaar voor de kracht van de natuur. Ze worden gekenmerkt door een vibrerend lichtspel en een subtiel kleurenpalet, die aan het geheel een grote expressiviteit verlenen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.