Hollands kanaal bij maanlicht

Public Domain

Kunstenaar / maker

Guillaume Vogels (schilder)

Datering

ca. 1879

Periode

19de eeuw
In Hollands kanaal bij avond van Guillaume Vogels is de invloed van de avant-garde aanwezig. Na een periode van schilderkunstig experimenteren, bereikt Vogels een grotere zelfzekerheid. Het kleurpalet blijft wel bijzonder ingetogen. Op enkele kleine lichtaccentjes na gaat het uitsluitend om grijze tinten. Op de voorgrond is een vrachtschip te zien op een kanaal in een stedelijke omgeving. De bovenkant…
Lees meer
In Hollands kanaal bij avond van Guillaume Vogels is de invloed van de avant-garde aanwezig. Na een periode van schilderkunstig experimenteren, bereikt Vogels een grotere zelfzekerheid. Het kleurpalet blijft wel bijzonder ingetogen. Op enkele kleine lichtaccentjes na gaat het uitsluitend om grijze tinten. Op de voorgrond is een vrachtschip te zien op een kanaal in een stedelijke omgeving. De bovenkant van het doek is een subtiel spel van lichtimpressies op een bijna gesloten wolkendek. Typisch voor Vogels is de eenvoudige maar doeltreffende compositie, het minimaliseren van de menselijke figuur ten voordele van een heel suggestieve weergave van het landschap en de omgeving, en het atmosferische gebruik van een beperkt aantal kleuren die rechtstreeks op het doek gemengd worden en vaak met het paletmes aangebracht worden.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Guillaume Vogels VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 76.5 x 124 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1952-AC
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.