Panoramisch gezicht op Gent

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave Den Duyts (schilder)

Datering

ca. 1881

Periode

19de eeuw
In de negentiende eeuw was Gent de meest geïndustrialiseerde stad van Vlaanderen, wat onder meer door de aanleg van het kanaal Gent-Terneuzen werd versneld. Het schilderij van Gustave Den Duyts Panoramisch gezicht op de stad Gent toont de stad gezien vanaf de aanzet van het kanaal, nog voor het graven van de voorhaven tussen 1882 en 1886. Links zien we…
Lees meer
In de negentiende eeuw was Gent de meest geïndustrialiseerde stad van Vlaanderen, wat onder meer door de aanleg van het kanaal Gent-Terneuzen werd versneld. Het schilderij van Gustave Den Duyts Panoramisch gezicht op de stad Gent toont de stad gezien vanaf de aanzet van het kanaal, nog voor het graven van de voorhaven tussen 1882 en 1886. Links zien we een paar vrachtkarren naast de kade waarlangs een boot gemeerd ligt. Op de rechteroever reizen de fabrieksschoorstenen naast de historische torens van Gent. De schilder speelt hier de oplichtende hemel uit tegen de grauwe voorstad. De verf is met korte nerveuze toetsen aangebracht waardoor het geheel een impressionistisch karakter krijgt.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustave Den Duyts VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorieën schilderingen , belangrijk werk Vlaamse Gemeenschap
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 87 x 143.5 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1881-H
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.