Kanaal in Venetië

Public Domain

Kunstenaar / maker

Henri Martin (schilder)

Periodes

19de eeuw, 20ste eeuw
Als leerling aan de Ecole des Beaux-Arts in Toulouse bij de in die tijd erg gevierde historieschilder Jean-Paul Laurens, schildert Henri Martin (1860-1943) aanvankelijk in de stijl van de grote Venetiaanse meesters. Hij krijgt een beurs voor Italië en ontdekt er de sereniteit en het heldere kleurenpalet van Giotto's landschappen. Na zijn ontmoeting met Giovanni Segantini gaat Martin een tijd…
Lees meer
Als leerling aan de Ecole des Beaux-Arts in Toulouse bij de in die tijd erg gevierde historieschilder Jean-Paul Laurens, schildert Henri Martin (1860-1943) aanvankelijk in de stijl van de grote Venetiaanse meesters. Hij krijgt een beurs voor Italië en ontdekt er de sereniteit en het heldere kleurenpalet van Giotto's landschappen. Na zijn ontmoeting met Giovanni Segantini gaat Martin een tijd lang diens vibrerende streepjestechniek hanteren. Rond 1889 experimenteert hij eveneens met het pointillisme van Georges Seurat. Zijn mystieke geaardheid voert hem uiteindelijk in de richting van het symbolisme. Zo stelt hij op de eerste tentoonstelling van het symbolistisch genootschap La Rose+Croix acht doeken tentoon. Martin is tevens een veel gevraagd muralist en decoreert verscheidene openbare gebouwen in Parijs en in zijn geboortestad Toulouse.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.