Kaai in Antwerpen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Louis Artan de Saint-Martin (schilder)

Datering

1873

Periode

19de eeuw
Louis Artan (1837-1890) is bij uitstek de schilder van de Noordzee. Hij breekt als eerste volledig met de anekdotische en conventionele marineschilderkunst van zijn tijd. Alle bijkomstigheden laat hij weg en net als Hippolyte Boulenger is hij geboeid door dramatische effecten en extreme weersomstandigheden. Artan schildert in een rijke verfmaterie, met een suggestieve, schetsmatige toets. Zo ontwikkelt hij een directe…
Lees meer
Louis Artan (1837-1890) is bij uitstek de schilder van de Noordzee. Hij breekt als eerste volledig met de anekdotische en conventionele marineschilderkunst van zijn tijd. Alle bijkomstigheden laat hij weg en net als Hippolyte Boulenger is hij geboeid door dramatische effecten en extreme weersomstandigheden. Artan schildert in een rijke verfmaterie, met een suggestieve, schetsmatige toets. Zo ontwikkelt hij een directe en virtuoze techniek, waarmee hij de wisselende stemmingen en het uitzicht van de zee in al haar facetten weet uit te drukken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.