De crypte van de basiliek San Martino ai Monti in Rome

Public Domain

Kunstenaar / maker

François Marius Granet (toegeschreven aan)

Datering

ca. 1806

Periode

19de eeuw
Tijdens zijn verblijf in Rome leerde Josse Sébastien Van den Abeele de Franse schilder François Marius Granet kennen. In die tijd was het de gewoonte dat kunstenaars als blijk van vriendschap hun werk met elkaar ruilden. Dit gezicht in de crypte van een romaanse kerk vertoont heel wat stijlkenmerken van Granet, zoals de weergave van een somber licht en van…
Lees meer
Tijdens zijn verblijf in Rome leerde Josse Sébastien Van den Abeele de Franse schilder François Marius Granet kennen. In die tijd was het de gewoonte dat kunstenaars als blijk van vriendschap hun werk met elkaar ruilden. Dit gezicht in de crypte van een romaanse kerk vertoont heel wat stijlkenmerken van Granet, zoals de weergave van een somber licht en van het vervallen en vochtige uitzicht van oude muren. Of het hier gaat om de invloed van de Franse kunstenaar op het werk van Van den Abeele of om een doek dat Granet aan zijn Gentse vriend schonk, is tot nog toe niet met zekerheid uitgemaakt, maar het schilderij sluit bijzonder goed aan bij Granets werk.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker François Marius Granet VIAF RKD
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 120 x 156.4 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1951-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.