De aanbidding door de koningen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Colijn de Coter (schilder)

Periodes

15de eeuw, 16de eeuw
Rond 1500 schilderen heel wat kunstenaars nog in de traditie van de Vlaamse Primitieven. Zo ook Colijn de Coter die in het bijzonder schatplichtig is aan de Meester van Flémalle en aan Rogier van der Weyden. Zijn oeuvre, dat hoofdzakelijk uit altaarstukken bestaat, heeft een belangrijke schakelfunctie tussen traditie en vernieuwing. Het is gekenmerkt door zowel een archaïserende stijl met…
Lees meer
Rond 1500 schilderen heel wat kunstenaars nog in de traditie van de Vlaamse Primitieven. Zo ook Colijn de Coter die in het bijzonder schatplichtig is aan de Meester van Flémalle en aan Rogier van der Weyden. Zijn oeuvre, dat hoofdzakelijk uit altaarstukken bestaat, heeft een belangrijke schakelfunctie tussen traditie en vernieuwing. Het is gekenmerkt door zowel een archaïserende stijl met monumentale figuren als door innovatievere elementen zoals een vereenvoudigde techniek, de weergave van een correcter perspectief en de meer decoratieve en formele behandeling van het onderwerp. Dit schilderij met De aanbidding door de koningen (of de wijzen) is één van de weinige werken van deze belangrijke Brusselse meester bekend in Vlaanderen.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Colijn de Coter RKD
Type olieverfschilderijen AAT
Categorieën schilderingen AAT, Decretaal beschermd topstuk
Materialen
olieverf op paneel
olieverf , paneel
Afmetingen 88.4 x 72.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1950-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.