Putboorders (schets)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Edouard Agneessens (schilder)

Periode

19de eeuw
Edouard Agneessens behoort tot een generatie Belgische portretschilders die zich rond het midden van de negentiende eeuw tegen de academische kunst gingen afzetten. Kenschetsend voor zijn oeuvre is de spontane manier van schilderen en de natuurlijke eenvoud in de compositie en in de houdingen van zijn figuren. Naast portretten zijn van hem ook voorstudies voor realistische groepsscènes in de trant…
Lees meer
Edouard Agneessens behoort tot een generatie Belgische portretschilders die zich rond het midden van de negentiende eeuw tegen de academische kunst gingen afzetten. Kenschetsend voor zijn oeuvre is de spontane manier van schilderen en de natuurlijke eenvoud in de compositie en in de houdingen van zijn figuren. Naast portretten zijn van hem ook voorstudies voor realistische groepsscènes in de trant van Constantin Meunier bekend, bijvoorbeeld schetsen voor een slavenmarkt of voor steenbakkers aan het werk. Toenemende krankzinnigheid verhinderde Agneessens die op groot formaat uit te voeren. Deze olieverfschets in een sober en warm koloriet geeft een goed beeld van de directe en levendige stijl van de kunstenaar.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.