Kreupelbos in Sint-Martens-Latem

Public Domain

Kunstenaar / maker

Albijn Van den Abeele (schilder)

Datering

ca. 1898

Periode

19de eeuw
Albijn Van den Abeele was vanaf 1863 tot 1909 gemeentesecretaris en tijdelijk ook burgemeester in Sint-Martens-Latem, het dorp waar zich omstreeks 1899 verscheidene kunstenaars kwamen vestigen, zoals Valerius De Saedeleer en Gustave Van de Woestyne. Van den Abeele was amateurschilder en de spiritualiteit van de schilderskolonie vinden we soms in zijn werk terug. Kreupelbos in Sint-Martens-Latem is een goed voorbeeld…
Lees meer
Albijn Van den Abeele was vanaf 1863 tot 1909 gemeentesecretaris en tijdelijk ook burgemeester in Sint-Martens-Latem, het dorp waar zich omstreeks 1899 verscheidene kunstenaars kwamen vestigen, zoals Valerius De Saedeleer en Gustave Van de Woestyne. Van den Abeele was amateurschilder en de spiritualiteit van de schilderskolonie vinden we soms in zijn werk terug. Kreupelbos in Sint-Martens-Latem is een goed voorbeeld van zijn pretentieloze en poëtische kunst. Het maakt deel uit van een reeks bosgezichten waarin de kunstenaar de beslotenheid van het bos op doek vastlegde. De schijnbaar realistische landschappen van Van den Abeele verkrijgen door zijn zeer persoonlijke, gevoelsmatige benadering van de natuur een intimistisch en haast symbolistisch karakter.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.