Landschap in Fosset

Public Domain

Kunstenaar / maker

Fernand Khnopff (schilder)

Datering

ca. 1890 - ca. 1895

Periode

19de eeuw
Fosset is een dorpje in de Ardennen waar de ouders van Fernand Khnopff een buitenverblijf bezaten en waar hij sinds zijn kinderjaren vele zomers doorbracht. Vanaf 1880 tot het midden van de jaren 1890 schilderde Khnopff er een veertigtal landschappen. De voorstelling van het landschap is verweven met zijn herinneringen en gewaarwordingen. Het resultaat is een vage, amper aanwezige realiteit…
Lees meer
Fosset is een dorpje in de Ardennen waar de ouders van Fernand Khnopff een buitenverblijf bezaten en waar hij sinds zijn kinderjaren vele zomers doorbracht. Vanaf 1880 tot het midden van de jaren 1890 schilderde Khnopff er een veertigtal landschappen. De voorstelling van het landschap is verweven met zijn herinneringen en gewaarwordingen. Het resultaat is een vage, amper aanwezige realiteit. Zijn landschappen zijn immers geen nabootsingen, maar interpretaties van de natuur. De kunstenaar wilde niet weergeven wat hij zag, maar projecteerde in het landschap zijn eigen gemoedstoestand, zijn isolement en melancholie.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.