Boerderij

Public Domain

Kunstenaar / maker

Constant Permeke (schilder)

Datering

ca. 1928

Periode

20ste eeuw
Vanaf het midden van de jaren 1920 verliet Constant Permeke gaandeweg de hoekige stijl van zijn eerste naoorlogse jaren. Vooral in zijn talrijke landschappen en zeegezichten hanteerde hij een directe en soms informele stijl, zoals in De boerderij. De verf is zwaar aangebracht en ruw geborsteld in brede penseelstreken. Permeke beperkte zich vaak tot enkele kleuren. Hier gebruikte hij overwegend…
Lees meer
Vanaf het midden van de jaren 1920 verliet Constant Permeke gaandeweg de hoekige stijl van zijn eerste naoorlogse jaren. Vooral in zijn talrijke landschappen en zeegezichten hanteerde hij een directe en soms informele stijl, zoals in De boerderij. De verf is zwaar aangebracht en ruw geborsteld in brede penseelstreken. Permeke beperkte zich vaak tot enkele kleuren. Hier gebruikte hij overwegend groene en donkerbruine tinten met een enkel wit accent. De bomen op de voorgrond domineren het landelijke tafereel waardoor het schilderij ondanks het eerder kleine formaat een monumentaal karakter krijgt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.