Onweer boven Sint-Martens-Latem

Public Domain

Kunstenaar / maker

Valerius De Saedeleer (schilder)

Datering

ca. 1904 - ca. 1905

Periode

20ste eeuw
In het oeuvre van Valerius De Saedeleer is de rivier de Leie een steeds terugkerend thema. De kunstenaar had zich al in 1898 in Sint-Martens-Latem aan de Leie gevestigd en het is daar dat hij zijn persoonlijke stijl zou gaan ontwikkelen: composities opgebouwd in grote kleurpartijen met hier en daar een fijn detail, een effen manier van schilderen en een…
Lees meer
In het oeuvre van Valerius De Saedeleer is de rivier de Leie een steeds terugkerend thema. De kunstenaar had zich al in 1898 in Sint-Martens-Latem aan de Leie gevestigd en het is daar dat hij zijn persoonlijke stijl zou gaan ontwikkelen: composities opgebouwd in grote kleurpartijen met hier en daar een fijn detail, een effen manier van schilderen en een spaarzaam verfgebruik. Zoals wel vaker past De Saedeleer hier een formaat in de breedte toe waardoor hij de wijdheid van het landschap kan benadrukken. Ver weg tegen de oplichtende horizon, in de bocht van de traag voortvloeiende rivier, ligt het dorp Sint-Martens-Latem weerspiegeld in het water. Het werk straalt niet alleen een meditatieve ernst uit, maar de compositie in de breedte en het gezichtspunt van waaruit De Saedeleer zijn onderwerp schilderde verlenen het ook een grote monumentale rust.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Valerius De Saedeleer VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 66.2 x 150.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1953-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.