Kruisweg

Public Domain

Kunstenaar / maker

Constantin Meunier (schilder)

Datering

ca. 1900

Periode

19de eeuw
Tussen 1857 en 1875 verbleef Constantin Meunier regelmatig in het Trappistenklooster van Westmalle. Gedurende deze periode wijdde de kunstenaar zich aan religieus geïnspireerde composities. Hoewel deze werken enigszins miskend zijn, liggen er heel wat elementen in vervat die zijn latere naturalistische beelden van de eigentijdse industriële wereld zullen bepalen. Zo associeerde Meunier in de Kruisweg de lijdensweg van Christus met…
Lees meer
Tussen 1857 en 1875 verbleef Constantin Meunier regelmatig in het Trappistenklooster van Westmalle. Gedurende deze periode wijdde de kunstenaar zich aan religieus geïnspireerde composities. Hoewel deze werken enigszins miskend zijn, liggen er heel wat elementen in vervat die zijn latere naturalistische beelden van de eigentijdse industriële wereld zullen bepalen. Zo associeerde Meunier in de Kruisweg de lijdensweg van Christus met die van de mijnwerkers. Het vluchtige karakter van het schilderij en het donkere kleurgebruik versterken de geladenheid van het tafereel. Deze schets is een voorbereidende studie van het middenpaneel van de Triptiek van de mijn (Brussel, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België).
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.