Kunstenares in haar atelier

Public Domain

Kunstenaar / maker

kopie naar Alfred Stevens (schilder)

Periode

19de eeuw
Vanaf de jaren 1850 bouwt de Belgische schilder Alfred Stevens in Parijs een succesvolle carrière uit als schilder van en voor de beau monde, die hij steevast in rijkelijk versierde interieurs afbeeldt. De aanpak van het kunstenaarsatelier, een van zijn favoriete thema’s, is eerder ongewoon omdat in de 19de-eeuwse voorstelling de vrouw meestal wordt afgebeeld als model of bewonderaarster en…
Lees meer
Vanaf de jaren 1850 bouwt de Belgische schilder Alfred Stevens in Parijs een succesvolle carrière uit als schilder van en voor de beau monde, die hij steevast in rijkelijk versierde interieurs afbeeldt. De aanpak van het kunstenaarsatelier, een van zijn favoriete thema’s, is eerder ongewoon omdat in de 19de-eeuwse voorstelling de vrouw meestal wordt afgebeeld als model of bewonderaarster en eerder zelden als kunstenaar. De spiegel is hier geen symbool van ijdelheid maar een praktisch hulpmiddel bij het maken van een zelfportret. Waarschijnlijk beeldt Stevens een van zijn vrouwelijke studenten af. Volgens sommigen zou het gaan om de meest beroemde onder hen, de actrice Sarah Bernhardt.
Lees minder

Meer over dit werk

Alfred Stevens, schilder en leraar van vrouwen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.