Herinneringspenning van de overwinning van Luik op het Duitse leger in 1914

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jules Fonson (atelier)
,
Josuë Dupon (medailleur)

Datering

1920
Na de Eerste Wereldoorlog werd door de vereniging Les Amis de la Médaille d'Art beslist een reeks penningen te laten slaan, gewijd aan de gruwelen van de oorlog. Deze penning over Luik, uitgegeven in 1920, is de tweede in de reeks. Van 4 tot 16 augustus verdedigde Luitenant-Generaal Leman zijn geboortestad tegen de oprukkende Duitse troepen. Het laatste bolwerk dat…
Lees meer
Na de Eerste Wereldoorlog werd door de vereniging Les Amis de la Médaille d'Art beslist een reeks penningen te laten slaan, gewijd aan de gruwelen van de oorlog. Deze penning over Luik, uitgegeven in 1920, is de tweede in de reeks. Van 4 tot 16 augustus verdedigde Luitenant-Generaal Leman zijn geboortestad tegen de oprukkende Duitse troepen. Het laatste bolwerk dat viel was het Ford Lantin, waar de generaal zijn hoofdkwartier had. Josuë Dupon geeft op de voorzijde een allegorische voorstelling van de Stad Luik, een geknielde en geboeide naakte vrouw, gevangen door de Duitse bezetter, een adelaar. Op de keerzijde ziet men een allegorische voorstelling van de overwinning van Luik op het Duitse leger in augustus 1914: een leeuw triomfeert boven het panorama van Luik. Deze medaille voor de leden van de vereniging werd geslagen op 10 zilveren en 500 bronzen exemplaren.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.