Herinneringspenning voor de vijfentwintigste verjaardag van het bewind van koning Leopold I in 1856

Public Domain

Kunstenaar / maker

Leopold Wiener (medailleur)

Datering

1856

Periode

19de eeuw
De vijfentwintigste verjaardag van de troonsbestijging van Leopold I werd in 1856 over het hele land met veel luister gevierd. De vorst werd in alle delen van het land enthousiast ontvangen en de gebeurtenis werd herinnerd in tal van penningen die voor deze gelegenheid geslagen werden. Voor deze penning had Leopold Wiener alleen de voorzijdestempel met het portret van Leopold…
Lees meer
De vijfentwintigste verjaardag van de troonsbestijging van Leopold I werd in 1856 over het hele land met veel luister gevierd. De vorst werd in alle delen van het land enthousiast ontvangen en de gebeurtenis werd herinnerd in tal van penningen die voor deze gelegenheid geslagen werden. Voor deze penning had Leopold Wiener alleen de voorzijdestempel met het portret van Leopold I klaar gekregen tegen 21 juli zodat hij genoodzaakt was voor de keerzijde een voorlopige stempel te gebruiken met de wapenschilden van de negen provincies van het rijk.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.