Herinneringspenning aan de inhuldiging van het Huis Wolfers in Brussel in 1912

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Wolfers Frères (atelier)
,
Marcel Wolfers (medailleur)

Datering

1912

Periode

20ste eeuw
Deze penning werd gemaakt naar aanleiding van de inhuldiging van het Huis Wolfers te Brussel in 1912, bekend voor zijn zilverwerk en medailles. Het huis werd in 1850 gesticht door Louis Wolfers samen met zijn zonen Philippe en Max. Na het overlijden van hun vader in 1892 werd het bedrijf omgevormd tot de firma "Wolfers Frères". Het familiebedrijf werd vlug…
Lees meer
Deze penning werd gemaakt naar aanleiding van de inhuldiging van het Huis Wolfers te Brussel in 1912, bekend voor zijn zilverwerk en medailles. Het huis werd in 1850 gesticht door Louis Wolfers samen met zijn zonen Philippe en Max. Na het overlijden van hun vader in 1892 werd het bedrijf omgevormd tot de firma "Wolfers Frères". Het familiebedrijf werd vlug bekend en beeldhouwers die kozen voor stukken met een hoog reliëf, wendden zich tot het Huis Wolfers omdat deze over knowhow en materiaal beschikte om dit te realiseren. Op 4 november 1912 opende een nieuw atelier te Brussel in de Arenbergstraat. Bij deze gelegenheid bracht Huis Wolfers deze medaille uit. Ze stelt op de voorzijde een hele generatie uit: vader, moeder, hun drie kinderen en hun grootvader. Ze staan allen onder een appelboom. Op de keerzijde worden korenaren afgebeeld, rondom een opschrift. Er werden ongeveer driehonderd exemplaren geslagen. De medaille werd, in verguld zilver, zilver en brons, tentoongesteld op het medaillesalon van de Wereldtentoonstelling te Gent in 1913.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.