Portret van de humanist Giovanni Paolo Cornaro

Public Domain

Kunstenaar / maker

Tintoretto (schilder)

Datering

1561

Periode

16de eeuw
Het portret van de humanist Giovanni Paolo Cornaro, op de leeftijd van tweeëndertig jaar, dateert van 1561 en is een voorbeeld van een statusportret. Stilistisch behoort het werk tot de officiële richting in de Venetiaanse portretschilderkunst, waarbij de figuren tegen een donkere achtergrond worden voorgesteld. Het werk is van de hand van de Venetiaan Jacopo Robusti, genaamd Il Tintoretto. Het…
Lees meer
Het portret van de humanist Giovanni Paolo Cornaro, op de leeftijd van tweeëndertig jaar, dateert van 1561 en is een voorbeeld van een statusportret. Stilistisch behoort het werk tot de officiële richting in de Venetiaanse portretschilderkunst, waarbij de figuren tegen een donkere achtergrond worden voorgesteld. Het werk is van de hand van de Venetiaan Jacopo Robusti, genaamd Il Tintoretto. Het portret kwam tot stand in de bloeiperiode van de kunstenaar. De hier geportretteerde was een kenner van de antieke cultuur en behoorde tot de gezaghebbende Venetiaanse familie Cornaro, waarvan verscheidene leden bekendheid genoten als humanist en kunstenaar. Tintoretto beeldde Cornaro af ten halven lijve, met de linkerhand op het hoofd van een vrouwenbeeld, een veelzeggende verwijzing naar de culturele achtergrond van het personage.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.