Portret van dokter Carlo Fontana

Public Domain

Kunstenaar / maker

Bartolomeo Passerotti (schilder)

Datering

ca. 1570 - ca. 1575

Periode

16de eeuw
Dit portret schilderde Bartolomeo Passerotti vermoedelijk tussen 1570 en 1575. In Wenen bevindt zich een bijna identiek portret. Op het Gentse doek ontbreekt echter het briefje dat in de Weense versie op de hoek van de tafel ligt. De opdracht op dit briefje onthult ons de identiteit van de man: ‘aan de illustere geneesheer meester Carlo Fontana uit Bologna, die…
Lees meer
Dit portret schilderde Bartolomeo Passerotti vermoedelijk tussen 1570 en 1575. In Wenen bevindt zich een bijna identiek portret. Op het Gentse doek ontbreekt echter het briefje dat in de Weense versie op de hoek van de tafel ligt. De opdracht op dit briefje onthult ons de identiteit van de man: ‘aan de illustere geneesheer meester Carlo Fontana uit Bologna, die voor mij als een broeder is’. De retorische gebarentaal die we hier net als in de meeste van Passerotti’s portretten aantreffen, is zo typerend voor hem dat het wel een aparte signatuur van de kunstenaar lijkt. Van Passerotti zijn ook religieuze werken gekend, maar in zijn tijd genoot hij toch hoofdzakelijk grote faam als portretschilder.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.