De hoogvlakte van Asiago (Vicenza)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Ettore Tito (schilder)

Datering

1911

Periode

19de eeuw
Net als de impressionisten schilderde Ettore Tito in plein air. Het klare licht in de bergen of het diffuse licht van de Venetiaanse lagunes legde hij vast in talrijke doeken, maar tegelijk behield hij een opmerkelijke vormvastheid en een krachtige toets. Dat zien we ook in dit schilderij. De virtuositeit waarmee hij hier de beweging van het naar boven stappende…
Lees meer
Net als de impressionisten schilderde Ettore Tito in plein air. Het klare licht in de bergen of het diffuse licht van de Venetiaanse lagunes legde hij vast in talrijke doeken, maar tegelijk behield hij een opmerkelijke vormvastheid en een krachtige toets. Dat zien we ook in dit schilderij. De virtuositeit waarmee hij hier de beweging van het naar boven stappende paard in beeld bracht, toont hem ook als een begaafd dierenschilder.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.