Spaanse boeren op de markt

Public Domain

Kunstenaar / maker

Ignacio Zuloaga (schilder)

Datering

ca. 1899

Periode

19de eeuw
De Baskische schilder Ignacio Zuloaga bracht een groot deel van zijn carrière in Parijs door. Zoals veel kunstenaars van zijn generatie schilderde hij het mondaine leven in de stad maar zocht hij evengoed de authenticiteit van het landelijke leven op. Waar Franse tijdgenoten als Charles Cottet en Lucien Simon scènes uit Bretagne schilderden, bracht Zuloaga volkse thema’s uit Baskenland en…
Lees meer
De Baskische schilder Ignacio Zuloaga bracht een groot deel van zijn carrière in Parijs door. Zoals veel kunstenaars van zijn generatie schilderde hij het mondaine leven in de stad maar zocht hij evengoed de authenticiteit van het landelijke leven op. Waar Franse tijdgenoten als Charles Cottet en Lucien Simon scènes uit Bretagne schilderden, bracht Zuloaga volkse thema’s uit Baskenland en Noord-Spanje in beeld. Hier zijn boerentypen voorgesteld op een markt waarschijnlijk in de omgeving van Segovia. Zuloaga portretteerde ze ten voeten uit in hun traditionele klederdracht. Het doek maakt deel uit van de reeks van figuur-stukken die hij rond 1900 uitwerkte.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.