Portret van Prudence De Schepper, de vrouw van de kunstenaar

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave van de Woestyne (schilder)

Datering

1910

Periode

20ste eeuw
Gedurende zijn gehele loopbaan heeft Gustave Van de Woestyne portretten geschilderd, meestal van mensen uit zijn omgeving: familie, vrienden, boeren. Hier zien we zijn vrouw, Prudence De Schepper, met wie hij in 1908 huwt. Dit gevoelige portret ontstaat twee jaar later. Van de Woestyne’s bewondering voor de Vlaamse Primitieven en het Italiaanse Quattrocento zien we in zijn voorkeur voor een…
Lees meer
Gedurende zijn gehele loopbaan heeft Gustave Van de Woestyne portretten geschilderd, meestal van mensen uit zijn omgeving: familie, vrienden, boeren. Hier zien we zijn vrouw, Prudence De Schepper, met wie hij in 1908 huwt. Dit gevoelige portret ontstaat twee jaar later. Van de Woestyne’s bewondering voor de Vlaamse Primitieven en het Italiaanse Quattrocento zien we in zijn voorkeur voor een duidelijke omlijning van de vormen. Het kleed met het bolletjespatroon en de vlakke, nauwelijks bewerkte achtergrond tonen dan weer de invloed van het symbolisme waarin een nauwkeurige tekening dikwijls met een meer decoratieve benadering samengaat.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.