Avontuur

Public Domain

Kunstenaar / maker

Frits van den Berghe (tekenaar)

Datering

1924

Periode

20ste eeuw
Tussen 1924 en 1926 stelde Frits Van den Berghe verscheidene reeksen in een gemengde techniek van potlood, aquarel en gouache samen, rond thema’s als De vrouw en De kermis. In zijn oeuvre zijn ze van grote betekenis omdat hij er zijn satirische gaven, zijn humor en zijn vermogen tot rake typering kon botvieren. Avontuur is mogelijk het eerste blad uit…
Lees meer
Tussen 1924 en 1926 stelde Frits Van den Berghe verscheidene reeksen in een gemengde techniek van potlood, aquarel en gouache samen, rond thema’s als De vrouw en De kermis. In zijn oeuvre zijn ze van grote betekenis omdat hij er zijn satirische gaven, zijn humor en zijn vermogen tot rake typering kon botvieren. Avontuur is mogelijk het eerste blad uit de cyclus De vrouw, waarin Van den Berghe de als problematisch ervaren man-vrouw relatie op een speelse manier uitbeeldde. Het verlangen naar vrijheid is hier met een luchtig gebaar in enkele lijnen en penseelstreken neergezet.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.