De kunstenaar en zijn vrouw bij maanlicht (Wij, in Deurle)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave De Smet (schilder)

Datering

ca. 1927

Periode

20ste eeuw
Gustave De Smet portretteerde zichzelf meermaals samen met zijn vrouw. In 1927 woonde het echtpaar nog in Deurle, een dorp aan de Leie. De lage toren van het Romaanse kerkje van Deurle is hier in het schematisch aangegeven landschap ook herkenbaar. Het tafereel is opgebouwd als een puzzel van geometrische kleurvlakken en concrete elementen, zoals de personages zelf en de…
Lees meer
Gustave De Smet portretteerde zichzelf meermaals samen met zijn vrouw. In 1927 woonde het echtpaar nog in Deurle, een dorp aan de Leie. De lage toren van het Romaanse kerkje van Deurle is hier in het schematisch aangegeven landschap ook herkenbaar. Het tafereel is opgebouwd als een puzzel van geometrische kleurvlakken en concrete elementen, zoals de personages zelf en de gestileerde vaas met bloemen. Die werkwijze is typisch voor het oeuvre van De Smet in de jaren 1926–1928. De kunstenaar maakte dikwijls verscheidene versies van eenzelfde onderwerp. Van dit portret bestaat ook een versie in olieverf.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Gustave De Smet VIAF RKD Wikidata
Types olieverfschilderijen AAT, gouache , potloodtekening AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf en gouache, over aanzet in potlood op papier, voluit op karton gekleefd
potlood AAT, gouache , olieverf , papier , karton
Afmetingen 667 x 510 mm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1956-AR
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.