Portret van René Coens

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (tekenaar)

Datering

1937

Periode

20ste eeuw
In dit satirische portret bracht Ensor op de hem eigen wijze hulde aan René Coens, directeur van het Théâtre Royal in Brussel. In de tekening en in de opdracht aan Coens verwijst Ensor naar zijn pantomime-ballet "La Gamme d'amour" uit 1907, waar de kunstenaar zelf instond voor de muziek, de tekst, de kostuums en de decors. In 1929 verscheen deze…
Lees meer
In dit satirische portret bracht Ensor op de hem eigen wijze hulde aan René Coens, directeur van het Théâtre Royal in Brussel. In de tekening en in de opdracht aan Coens verwijst Ensor naar zijn pantomime-ballet "La Gamme d'amour" uit 1907, waar de kunstenaar zelf instond voor de muziek, de tekst, de kostuums en de decors. In 1929 verscheen deze "Marionettenflirt", zoals Ensor het stuk ook wel betitelde, als album bij de Editions Un coup de dé, gevestigd op het adres van de pianist Georges Vriamont in de Koningstraat 101 in Brussel.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.