Portretplaquette van Desiderius Erasmus

Public Domain

Kunstenaar / maker

Hans Frei (medailleur)

Datering

1895

Periode

19de eeuw
De Zwitserse graveur Hans Frei ontwierp deze plaquette met de afbeelding van Erasmus, gebaseerd op het portret van Hans Holbein dat zich in het Musée du Louvre in Parijs bevindt. De priester, theoloog, filosoof en humanist Erasmus is gekleed in een met bont omzoomde mantel en hij schrijft in een boek. Zijn naam staat te lezen in gotisch schrift. Op…
Lees meer
De Zwitserse graveur Hans Frei ontwierp deze plaquette met de afbeelding van Erasmus, gebaseerd op het portret van Hans Holbein dat zich in het Musée du Louvre in Parijs bevindt. De priester, theoloog, filosoof en humanist Erasmus is gekleed in een met bont omzoomde mantel en hij schrijft in een boek. Zijn naam staat te lezen in gotisch schrift. Op de achtergrond is kamerbehang te zien met een dieren- en bloemenmotief en rechts horizontale strepen. Boven de muts van de geleerde is in een kader de naam van de graveur weergegeven.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.