Plaquette aangeboden door het Comité français des expositions à l'étranger aan het Museum voor Schone Kunsten van Gent

Public Domain

Kunstenaar / maker

Alexandre Louis Bottée (medailleur)

Datering

1899

Periode

19de eeuw
Op de voorzijde van deze plaquette wordt een zittende vrouw in gedrapeerde gewaden voorgesteld, met een gevleugelde helm. Op de grond ligt een hoorn des overvloeds en op de achtergrond zie je een panorama van fabrieken en bedrijvigheid. De keerzijde toont een laurierboom met tegen de stam een hamer, een ploeg en twee kronkelende slangen. Daarnaast staat nog een distel…
Lees meer
Op de voorzijde van deze plaquette wordt een zittende vrouw in gedrapeerde gewaden voorgesteld, met een gevleugelde helm. Op de grond ligt een hoorn des overvloeds en op de achtergrond zie je een panorama van fabrieken en bedrijvigheid. De keerzijde toont een laurierboom met tegen de stam een hamer, een ploeg en twee kronkelende slangen. Daarnaast staat nog een distel. Deze plaquette werd aan verschillende mensen of instellingen aangeboden door het Comité français des expositions à l'étranger, met op de keerzijde plaats voor een opschrift.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.