Zeegezicht in Blankenberge

Public Domain

Kunstenaar / maker

Louis Artan de Saint-Martin (schilder)

Datering

1871

Periode

19de eeuw
In de ontwikkeling van de Belgische marineschilderkunst speelde Louis Artan een belangrijke rol. Hij brak met de gekunstelde werkwijze van zijn voorgangers. Met een open blik bestudeerde hij de Noordzee in al haar aspecten. Hij hechtte veel belang aan het schilderen in open lucht, en trachtte steeds opnieuw het wisselende karakter van de zee te suggereren. Daarbij ging zijn voorkeur…
Lees meer
In de ontwikkeling van de Belgische marineschilderkunst speelde Louis Artan een belangrijke rol. Hij brak met de gekunstelde werkwijze van zijn voorgangers. Met een open blik bestudeerde hij de Noordzee in al haar aspecten. Hij hechtte veel belang aan het schilderen in open lucht, en trachtte steeds opnieuw het wisselende karakter van de zee te suggereren. Daarbij ging zijn voorkeur uit naar sombere marines onder zware wolkenhemels. Het Zeegezicht in Blankenberge illustreert deze studie van de atmosferische werking van de natuur.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Louis Artan de Saint-Martin VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 84 x 122 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1908-A
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.