Marine

Public Domain - http://creativecommons.org/publicdomain/mark/1.0/
De Noordzee maakt een diepe indruk op Artan. Hij houdt van het wisselende karakter, van het temperament dat soms rustig, soms dreigend is, van het spel van water, licht en beweging. Dag na dag maakt hij schetsn naar de natuur. Omdat hij de zee wil ervaren in weer en wind en in al haar wisselende tinten en stemmingen, bouwt hij…
Lees meer
De Noordzee maakt een diepe indruk op Artan. Hij houdt van het wisselende karakter, van het temperament dat soms rustig, soms dreigend is, van het spel van water, licht en beweging. Dag na dag maakt hij schetsn naar de natuur. Omdat hij de zee wil ervaren in weer en wind en in al haar wisselende tinten en stemmingen, bouwt hij op het strand van De Panne een oude douaneloods om tot een atelier. Aan het eind van de negentiende eeuw schilderen steeds meer kunstenaars in de openlucht. Ze verlaten hun atelier en zetten hun schildersezel op in de vrije natuur om de weersomstandigheden en de veranderingen in licht en kleur beter te kunnen observeren.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Type schilderij
Categorie schilderijen
Materiaal
olieverf op doek
Afmetingen 35 x 55 cm (hxb)
Locatie In depot
Objectnummer SM001777
Beschrijving
Onderwerpen zeegezichten AAT , marines
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.