Zeegezicht in De Panne

Public Domain

Kunstenaar / maker

Louis Artan de Saint-Martin (schilder)

Datering

ca. 1870

Periode

19de eeuw
Louis Artan was bij uitstek de schilder van de Noordzee. Net als zijn generatiegenoot Hippolyte Boulenger verkoos hij om dramatische effecten in zijn landschappen te leggen, geschilderd naar of zelfs in extreme weersomstandigheden. Op het strand van De Panne liet hij een paalwoning bouwen die dienst deed als atelier. Artan schilderde in een rijke verfmaterie, met een suggestieve en schetsmatige…
Lees meer
Louis Artan was bij uitstek de schilder van de Noordzee. Net als zijn generatiegenoot Hippolyte Boulenger verkoos hij om dramatische effecten in zijn landschappen te leggen, geschilderd naar of zelfs in extreme weersomstandigheden. Op het strand van De Panne liet hij een paalwoning bouwen die dienst deed als atelier. Artan schilderde in een rijke verfmaterie, met een suggestieve en schetsmatige toets. Door deze directe en virtuoze techniek wilde hij de wisselende stemmingen van de zee uitdrukken.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Louis Artan de Saint-Martin VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen
Materialen
olieverf op doek
olieverf , doek
Afmetingen 80.5 x 122 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1942-AC
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.