Portret van een vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

Nicolaes Maes (schilder)

Datering

1663

Periode

17de eeuw
Nicolaes Maes werkte aanvankelijk in de stijl van zijn leermeester Rembrandt van Rijn. Hij voerde grote bijbelse historiestukken uit en later ook moraliserende huiselijke taferelen. Na 1660 schilderde hij bijna uitsluitend portretten, waarin hij evolueerde naar een elegante en heldere stijl die vooruitwees naar de 18de eeuw. Dit Portret van een vrouw is in tekening en lichtspeling uiterst verfijnd, scherp…
Lees meer
Nicolaes Maes werkte aanvankelijk in de stijl van zijn leermeester Rembrandt van Rijn. Hij voerde grote bijbelse historiestukken uit en later ook moraliserende huiselijke taferelen. Na 1660 schilderde hij bijna uitsluitend portretten, waarin hij evolueerde naar een elegante en heldere stijl die vooruitwees naar de 18de eeuw. Dit Portret van een vrouw is in tekening en lichtspeling uiterst verfijnd, scherp en delicaat. Als veel gevraagde mondaine portretschilder legde Maes zich toe op een rake weergave van de uiterlijke verschijning, meer dan op de studie van het karakter.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.