Portret van bisschop Jean-Pierre Camus

Public Domain

Kunstenaar / maker

Philippe de Champaigne (schilder)

Datering

1643

Periode

17de eeuw
Op negentienjarige leeftijd vergezelde Philippe de Champaigne Rubens naar Parijs voor de decoratie van het Palais du Luxembourg. Na de afreis van Rubens bleef De Champaigne in de Franse hoofdstad, waar hij vrij spoedig tot hofschilder werd benoemd. Het Portret van Jean-Pierre Camus dateert van 1643. Camus, bisschop van Bellay en later van Arras, was bekend als schrijver van talrijke…
Lees meer
Op negentienjarige leeftijd vergezelde Philippe de Champaigne Rubens naar Parijs voor de decoratie van het Palais du Luxembourg. Na de afreis van Rubens bleef De Champaigne in de Franse hoofdstad, waar hij vrij spoedig tot hofschilder werd benoemd. Het Portret van Jean-Pierre Camus dateert van 1643. Camus, bisschop van Bellay en later van Arras, was bekend als schrijver van talrijke heiligenlevens. Hij is gekleed in een monastieke grijze kapmantel en draagt als attribuut van zijn bisschoppelijke waardigheid slechts een bescheiden kruisje. Door het sterk doorgedreven realisme en de sereniteit in de uitdrukking, is het portret meer verwant met de vijftiende-eeuwse Vlaamse portretschilderkunst dan met de barok.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.