Portret van twee mannen

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jacob van Reesbroeck (schilder)

Datering

1660

Periode

17de eeuw
Dit schilderij werd vroeger toegeschreven aan een anonieme Hollandse meester en Jacob I van Oost, maar wordt vandaag beschouwd als een werk van Jacob van Reesbroeck (zie Jonas Slegers & Tom De Roo, 'Jacob van Reesbroeck. Huisschilder bij Balthasar II Moretus'; online-artikel: file:///C:/Users/DCZsH22/Downloads/Slegers_DeRoo_Webartikel_VanReesbroeck_pdfnormal.pdf). Markant voor zijn werk is de ongecompliceerde, maar karaktervolle karakterschets van zijn personages. In de waarachtigheid van…
Lees meer
Dit schilderij werd vroeger toegeschreven aan een anonieme Hollandse meester en Jacob I van Oost, maar wordt vandaag beschouwd als een werk van Jacob van Reesbroeck (zie Jonas Slegers & Tom De Roo, 'Jacob van Reesbroeck. Huisschilder bij Balthasar II Moretus'; online-artikel: file:///C:/Users/DCZsH22/Downloads/Slegers_DeRoo_Webartikel_VanReesbroeck_pdfnormal.pdf). Markant voor zijn werk is de ongecompliceerde, maar karaktervolle karakterschets van zijn personages. In de waarachtigheid van hun fysionomie en de afwisseling tussen detaillering (bijvoorbeeld in de kanten kragen en mouwen) en bravoure (in de rest van hun kledij), toonde de schilder zich schatplichtig aan kunstenaars als Anthony van Dyck en Frans Hals.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.