Portret van een vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

Govert Flinck (schilder)

Datering

1659

Periode

17de eeuw
Portretten van echtparen bevestigden hun onderlinge band; ook dit portret heeft waarschijnlijk een ‘mannelijke’ tegenhanger gehad. Het is niet uitgesloten dat de onbekende vrouw geportretteerd werd op dertig- of drieëndertigjarige leeftijd. Het bereiken van die levensfase was vaak aanleiding voor het schilderen van een portret. Die leeftijden hebben betrekking op Christus’ leven: zijn openbaar leven begon toen hij dertig was…
Lees meer
Portretten van echtparen bevestigden hun onderlinge band; ook dit portret heeft waarschijnlijk een ‘mannelijke’ tegenhanger gehad. Het is niet uitgesloten dat de onbekende vrouw geportretteerd werd op dertig- of drieëndertigjarige leeftijd. Het bereiken van die levensfase was vaak aanleiding voor het schilderen van een portret. Die leeftijden hebben betrekking op Christus’ leven: zijn openbaar leven begon toen hij dertig was en eindigde op zijn drieëndertigste. De vrouw draagt parels, grote lange oorhangers en een met diamanten bezette broche. Dergelijke kostbare objecten tonen haar rijkdom, maar hebben tegelijk met vergankelijkheid te maken.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.