Onsterfelijkheid

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Paul De Vigne (beeldhouwer)
,
Fonderie Nationale des Bronzes (gieterij)

Datering

ca. 1881

Periode

19de eeuw
In de Belgische beeldhouwkunst van de tweede helft van de negentiende eeuw vertegenwoordigt Paul De Vigne de klassieke strekking, gesteund op de studie van de kunst van de klassieke oudheid en de Italiaanse renaissance. De Vigne beschouwde zijn Onsterfelijkheid als zijn beste werk. Hij maakte het naar aanleiding van het overlijden van zijn vriend de schilder Lieven De Winne. Dit…
Lees meer
In de Belgische beeldhouwkunst van de tweede helft van de negentiende eeuw vertegenwoordigt Paul De Vigne de klassieke strekking, gesteund op de studie van de kunst van de klassieke oudheid en de Italiaanse renaissance. De Vigne beschouwde zijn Onsterfelijkheid als zijn beste werk. Hij maakte het naar aanleiding van het overlijden van zijn vriend de schilder Lieven De Winne. Dit bronzen exemplaar stond eertijds in het museum opgesteld als bekroning van een monument voor De Winne. Het monument bevatte ook twee portretten, eveneens in het bezit van het museum: een portret van De Winne door De Vigne en het portret van De Vigne door Rodin, met wie hij in Parijs goed bevriend was. Het monument was een ontwerp van Xavier Mellery.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Paul De Vigne VIAF RKD Wikidata, Fonderie Nationale des Bronzes Wikidata
Type brons AAT
Categorie sculpturen
Materiaal
brons
brons
Afmetingen 185 x 74.5 x 79.5 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1903-BBB
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.