Ecce Homo

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Félix Van Aerschodt (gieterij)
,
Constantin Meunier (beeldhouwer)
,
André Van Aerschodt (gieterij)

Datering

ca. 1890

Periode

19de eeuw
Met Ecce homo greep Constantin Meunier terug naar een bekend motief uit de christelijke iconografie: de gefolterde Christus aan het volk getoond. Opmerkelijk is het introverte en tegelijk expressieve karakter van het beeld. Meunier combineerde de uitdrukking van psychologische ontreddering met die van fysiek lijden. Meunier was actief als schilder, beeldhouwer, tekenaar, lithograaf en illustrator. De grootste faam verwierf hij…
Lees meer
Met Ecce homo greep Constantin Meunier terug naar een bekend motief uit de christelijke iconografie: de gefolterde Christus aan het volk getoond. Opmerkelijk is het introverte en tegelijk expressieve karakter van het beeld. Meunier combineerde de uitdrukking van psychologische ontreddering met die van fysiek lijden. Meunier was actief als schilder, beeldhouwer, tekenaar, lithograaf en illustrator. De grootste faam verwierf hij echter als beeldhouwer. Van Ecce homo zijn nog drie versies bekend. Meunier zelf schreef in een brief dat hij maximum 10 exemplaren van het beeld in brons wilde laten gieten opdat het werk niet ‘in het alledaagse commerciële circuit’ terecht zou komen.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.