Hollandse stad bij maanlicht

Public Domain

Kunstenaar / maker

Bartholomeus Johannes van Hove (schilder)

Datering

ca. 1826

Periode

19de eeuw
Bartholomeus Johannes Van Hove schilderde vooral stadsgezichten en kerkinterieurs in een realistische stijl. Hij wordt beschouwd als een belangrijke voorloper van de Haagse School. In de meeste van zijn stadsgezichten ligt de klemtoon op de kerkarchitectuur. In Hollandse stad bij maanlicht treft vooral de geheimzinnige en onheilspellende sfeer van een vollemaansnacht. Om welke stad het hier gaat is tot nog…
Lees meer
Bartholomeus Johannes Van Hove schilderde vooral stadsgezichten en kerkinterieurs in een realistische stijl. Hij wordt beschouwd als een belangrijke voorloper van de Haagse School. In de meeste van zijn stadsgezichten ligt de klemtoon op de kerkarchitectuur. In Hollandse stad bij maanlicht treft vooral de geheimzinnige en onheilspellende sfeer van een vollemaansnacht. Om welke stad het hier gaat is tot nog toe niet bekend.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Bartholomeus Johannes van Hove VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op paneel
olieverf AAT , paneel AAT
Afmetingen 39.9 x 50.6 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1826-C
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.