Academische prent: expressiestudie van de aandacht

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Jacques Simon Chéreau (uitgever)
,
Jean-Jacques-François Le Barbier
,
Jean Baptiste Lucien (prentmaker)
,
Charles Le Brun

Datering

circa 1770 - circa 1810

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent getiteld "L'Attention". De prent is gegraveerd door Lucien, naar tekening van Le Barbier. Wellicht is het ontwerp gebaseerd op de expressiestudies van Le Brun uit de reeks "Tête d’expression, Expression des passions de l’Âme". Het gaat om een gravure in crayonmanier. Een man is in profiel naar links weergegeven tot op de schouders. De nadruk ligt op zijn…
Lees meer
Academische prent getiteld "L'Attention". De prent is gegraveerd door Lucien, naar tekening van Le Barbier. Wellicht is het ontwerp gebaseerd op de expressiestudies van Le Brun uit de reeks "Tête d’expression, Expression des passions de l’Âme". Het gaat om een gravure in crayonmanier. Een man is in profiel naar links weergegeven tot op de schouders. De nadruk ligt op zijn aandachtige blik. De functie van de prent kan vermoedelijk gekaderd worden binnen de educatieve context van kunstacademies.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.