Academische studie naar prent: hoofd van Faustina

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1782 - circa 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van het hoofd van Faustina in rood krijt. De buste van de jonge vrouw is in profiel naar links afgebeeld. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat, met gedeeltelijk behoud van de originele schepranden op drie zijden. Het tekenmedium werd gefixeerd. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar prent aan de Academie van…
Lees meer
Academische studie naar prent van het hoofd van Faustina in rood krijt. De buste van de jonge vrouw is in profiel naar links afgebeeld. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat, met gedeeltelijk behoud van de originele schepranden op drie zijden. Het tekenmedium werd gefixeerd. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar prent aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling-tekenaar en de datum zijn niet gekend. Wellicht werd hier een prent in crayonmanier gekopieerd uit een Franse reeks, eind 18e-begin 19e eeuw.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
gefixeerde krijttekening op gevergeerd papier in roodbruin.
Afmetingen 453 x 289 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1171.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.