Academische prent: expressiestudies van het huilen en verdriet

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Philippe Louis Parizeau
,
L F Duruisseau (prentmaker)
,
Charles Le Brun

Datering

circa 1770 - circa 1800

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische prent met twee expressiestudies getiteld "Le Pleurer" en "La Tristesse", gegraveerd door Duruisseau, naar tekening van Parizeau. Het ontwerp gaat terug naar de reeks "Tête d’expression, Expression des passions de l’Âme" van Charles Le Brun. Het gaat om een gravure in crayonmanier. Een huilende man met muts is links frontaal weergegeven tot op de schouders. Rechts is een vrouw…
Lees meer
Academische prent met twee expressiestudies getiteld "Le Pleurer" en "La Tristesse", gegraveerd door Duruisseau, naar tekening van Parizeau. Het ontwerp gaat terug naar de reeks "Tête d’expression, Expression des passions de l’Âme" van Charles Le Brun. Het gaat om een gravure in crayonmanier. Een huilende man met muts is links frontaal weergegeven tot op de schouders. Rechts is een vrouw met triestige uitdrukking te zien. Ze is frontaal weergegeven tot aan de hals, het gezicht in driekwart naar links. De functie van de prent kan vermoedelijk gekaderd worden binnen de educatieve context van kunstacademies.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.