recto: Architectuurstudie, verso: Technische tekening

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Potloodschets (recto) en schets in bruine inkt (verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden, samen met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur was van de Brugse Academie. Recto: lijntekening van een stadszicht in lineair perspectief. De tekening toont…
Lees meer
Potloodschets (recto) en schets in bruine inkt (verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden, samen met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur was van de Brugse Academie. Recto: lijntekening van een stadszicht in lineair perspectief. De tekening toont een locatie tussen twee muren die uitloopt op een lage aanbouw met twee deuropeningen. De rechterdeur vertoont een driehoekig fronton boven de opening. De linkerdeur is gevat in een rondboog. Achter dit huis is een hoger diephuis (mogelijks een palazzo) te zien met meerdere verdiepingen en balustrades voor de ramen. Er zijn rondboogvormige raamopeningen op de middelste verdiepingen. Het gebruikte medium is grijs potlood en gewassen inkt. Verso: technische tekening (penseel in bruine inkt) die deels vervaagd is. Het gaat mogelijks om houten latten die samen een A-frame constructie vormen, met een tweetal bevestigingsassen of scharnieren zichtbaar op de kruising van de latten. Links is nog een rond element geschetst, misschien een katrol of een wiel. Rechts bovenaan zijn een aantal rechte elementen weergegeven.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekeningen in grijs potlood en penseel in bruine inkt op papier
Afmetingen 82 x 76 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0023.GRO0400.5.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.