recto: Studie naar levend model van een zittend mannelijk naakt, verso: Onafgewerkte schets

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Studie naar levend model in grijs potlood (recto) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: studie van een zittende naakte man met krullend haar. Hij is…
Lees meer
Studie naar levend model in grijs potlood (recto) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij Garemijns notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 toen hij directeur van de Brugse Academie was. Recto: studie van een zittende naakte man met krullend haar. Hij is frontaal afgebeeld en zit met gespreide benen op een blok. De man legt zijn rechterhand op zijn linkerknie. Zijn linkerhand steunt op de zitting van de blok en zijn voeten zijn op een lagere voetblok gepositioneerd. De studie is getekend op 'liggend' formaat. Garemijn schetste deze pose verschillende keren: zie bv. 0023.GRO0400.3, 7 en 13.II. Verso: schets in lichte potloodlijnen, vermoedelijk van het gezicht van een man.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.