recto: Studie van een been, verso: Studie naar sculptuur van een putto

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Anton Garemijn (tekenaar)

Datering

circa 1773 - 1774

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Twee tekeningen in grijs potlood (recto en verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden, samen met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij het notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 van Garemijn als directeur van de Brugse Academie. Recto: schets van een been, zeer licht aangezet in grijs potlood…
Lees meer
Twee tekeningen in grijs potlood (recto en verso) op klein papierformaat, getekend door Jan Garemijn. Het los blad was oorspronkelijk ingebonden, samen met de andere 23 schetsblaadjes uit deze reeks. De schetsen werden eerder bewaard bij het notitieboekje 0000.GRO1676.7.II uit 1773-1774 van Garemijn als directeur van de Brugse Academie. Recto: schets van een been, zeer licht aangezet in grijs potlood. Verso: tekening van een putto op een deksteen. De putto is voluit en frontaal getekend in contrapost. Met beide handen houdt hij een omgekeerde toorts vast, symbool voor het einde van het leven. Het kind kijkt bedroevend, met een blik zijwaarts gericht. Een sluier valt langs zijn haardos, langs de rug op de grond. Arceringen voor de schaduwzones geven een zekere diepte. Het gaat mogelijks om een studie van een sculptuur of een ontwerp voor een (onderdeel van een) grafmonument.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Jan Anton Garemijn VIAF RKD Wikidata
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
Tekeningen in grijs potlood op papier
Afmetingen 82 x 76 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0023.GRO0400.1.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.