Academische studie naar sculptuur: buste van Asclepius

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Franciscus Quartier (tekenaar)

Datering

1830

Periode

19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar sculptuur, getekend door Franciscus Quartier in 1830. Met deze tekening won Quartier de eerste prijs tijdens het concours aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster of sculptuur. Voor de wedstrijd tekende de leerling naar een afgietsel van een buste van Asclepius, Griekse god van de geneeskunde en genezing. De bebaarde god heeft een brede ronde…
Lees meer
Academische studie naar sculptuur, getekend door Franciscus Quartier in 1830. Met deze tekening won Quartier de eerste prijs tijdens het concours aan de Academie Brugge in de klas naar plaaster of sculptuur. Voor de wedstrijd tekende de leerling naar een afgietsel van een buste van Asclepius, Griekse god van de geneeskunde en genezing. De bebaarde god heeft een brede ronde tulband in zijn krullend haar. De buste is vanuit driekwart aanzicht getekend in zwart krijt of houtskool en gehoogd met wit krijt. Op het tekenpapier zijn er enkele aantekeningen die verwijzen naar de wedstrijddeelname. Linksboven staat de academiestempel en de handtekening van directeur Jan-Robert Calloigne. Daarnaast is de letter voor anonieme jurering op het papier verlijmd. Er is nog een tweede studie bewaard van Quartier, waarop een sculptuur van Atlas is afgebeeld (0022.GRO0446.II). Zijn klasgenoot Eugène Van Maldeghem werd toen tweede (0016.GRO0110.II).
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Franciscus Quartier
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op papier in zwart krijt of houtskool met hoogsels in wit krijt
Afmetingen 610 x 458 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO0445.II
Beschrijving
Onderwerpen figuurvoorstellingen , mythologie
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.