Academische studie naar prent: hoofd met hulplijnen

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Louis Marin Bonnet
,
anoniem (tekenaar)

Datering

circa 1782 - circa 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van het hoofd van een vrouw. Het hoofd is in profiel naar links weergegeven tot aan de hals. Deze studie werd gemaakt met focus op de verhoudingen van het gezicht. Dit is te zien aan de gestippelde hulplijnen en minimale uitwerking van de figuur. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden…
Lees meer
Academische studie naar prent van het hoofd van een vrouw. Het hoofd is in profiel naar links weergegeven tot aan de hals. Deze studie werd gemaakt met focus op de verhoudingen van het gezicht. Dit is te zien aan de gestippelde hulplijnen en minimale uitwerking van de figuur. Het gebruikte medium is zwart krijt of houtskool. Het tekenpapier is bijgesneden tot een kleiner formaat, met behoud van drie originele schepranden. Vermoedelijk werd deze studie gemaakt in de klas naar prenten aan de Academie van Brugge. De naam van de leerling en de datum zijn onbekend. Er werd getekend naar een prent (gravure) van Bonnet, nl. het tweede blad uit het 'Deuxième Cahier de Principes de Dessin par différents Maitres', cf. 0023.GRO0436.III.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar(s) / maker(s) Louis Marin Bonnet , anoniem
Type tekening
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekening op gevergeerd papier in zwart krijt of houtskool
Afmetingen 469 x 280 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1188.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.