recto: Academische studie naar prent van rechtervoet op steun; verso: Academische studie van tafereel met ruïne

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

anoniem

Datering

circa 1782 - 1804

Periodes

18de eeuw, 19de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een rechtervoet op een sokkel of steun (recto). Het gaat om een beeldfragment van een voet waarvan de hiel op een verhoogde steun rust. De voet is in profiel getekend tegen een donkere achtergrond. Het gebruikte medium is rood krijt op een aanzet of ondertekening in zwart krijt of houtskool. Op de verso is een…
Lees meer
Academische studie naar prent van een rechtervoet op een sokkel of steun (recto). Het gaat om een beeldfragment van een voet waarvan de hiel op een verhoogde steun rust. De voet is in profiel getekend tegen een donkere achtergrond. Het gebruikte medium is rood krijt op een aanzet of ondertekening in zwart krijt of houtskool. Op de verso is een tafereel met een ruïne getekend in zwart krijt of houtskool en roodbruin krijt. Een ronde toren is naast een brug afgebeeld waarop een figuur staat. Het gaat om een onafgewerkte tekening op staand formaat. Vermoedelijk werden beide studies gemaakt in een klas naar prenten aan de Academie van Brugge. De tekenaar(s) en vervaardigingsdatum zijn onbekend. De studies zijn uitgevoerd op tekenpapier dat bijgesneden is tot een kleiner formaat, met behoud van drie originele schepranden.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker anoniem
Type tekening AAT
Categorie tekeningen AAT
Materiaal
tekeningen op gevergeerd papier in rood krijt (gefixeerd?), met ondertekening in zwart krijt of houtskool (recto) en roodbruin krijt, zwart krijt of houtskool (verso)
Afmetingen 355 x 525 mm
Locatie Depot
Objectnummer 0022.GRO1160.II
Beschrijving
Onderwerp figuurvoorstellingen AAT
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.